Ervaringen van docenten
Inloggen | Registreren


dbp villangues

Ritzema Boskade 7
2101 GL Heemstede
Pays Bas
tel: 003123 5314459
fax: 003123 5329934
info@villangues.be

Ervaringen van docenten

Er is veel belangstelling voor Villangues. Veel scholen willen graag van andere horen 'hoe het beviel'. OM de docenten van scholen die ons reeds bezocht hebben niet te zwaar te belasten, hebben we hieronder ervaringen genoteerd.

- 5V in Namen
Met voornamelijk V5-leerlingen heb ik een dag in Namur doorgebracht. In de stad heerst een gezellige en levendige sfeer en er staan mooie oude pandjes. Het centrum is overzichtelijk en de afstanden zijn klein. Een ideale omgeving om Frans te spreken.

Hoewel de drempel bij sommige leerlingen behoorlijk hoog was, hebben alle leerlingen een goed gevoel aan deze dag overgehouden.

Eén van de commentaren van leerlingen was: `Nu heb ik echt Frans gesproken. Dat had ik voor vandaag nog nooit zoveel gedaan.'

Als docent Frans hebben we allemaal denk ik wel eens het gevoel dat we leerlingen zo weinig de praktijkkant van ons vak laten beleven. Ik kan u zeggen, een dag met Taalstad naar Namur maakt heel veel goed! De Franse taal is bij leerlingen ook echt meer gaan leven na de reis. Dus ook eenmaal weer thuis, heb je er als docent tijdens je lessen nog voordeel van.

Groet, Geertje Kooistra, Heerenveen

- Bezoek van klas 2 tto aan Namen
Positief vanuit mijn kant naar jullie toe: Prima georganiseerd ( taalgidsen en zeer hulpvaardig). Ik vind het een geweldig idee dat jullie een echt taaldorp hebben opgezet.

Hopelijk mag ik met toestemming van school volgend jaar weer komen, zelf vind ik het prima om dit met een 2de klas te doen. Deze leerlingen kun je zo enthousiast maken voor het Frans.

Lenneke van Tilburg, Roermond

- Prima materiaal
De boekjes en het bijbehorende digitale materiaal zien er prima uit en het werken met de klas is heel prettig met dit materiaal! Hartelijke groet,

Liesbeth Vegter, Leeuwarden

- Namen is inderdaad geschikt, 4 vmbo-t
De reis is uitstekend verlopen: alles was prima verzorgd en liep volgens afspraak.

Complimenten voor de goede organisatie! De stad Namen is inderdaad geschikt voor een dergelijk project: niet te groot, maar ook niet te klein, een vriendelijke sfeer en (voor de leerlingen ook niet onbelangrijk) leuke winkels.

Ineke Swarte, Uithuizen

- Een dagje Villangues met 3 gymnasium als onderdeel van
  een meerdaagse reis

De leerlingen en docenten kwamen erg enthousiast terug! Er waren leerlingen die me zeiden dat ze nu eindelijk wisten waarom ze al dat Frans hadden geleerd! In het dagelijks leven worden ze amper met Frans geconfronteerd en nu konden ze het geleerde dan eindelijk in de praktijk brengen!

Van de begeleidende docente Frans heb ik ook positieve verhalen gehoord. Jullie organisatie was prima, de instructie duidelijk en vooral de quizvragen vielen erg in de smaak! Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Liesbeth Vegter, Leeuwarden


Links