Aanvullend Programma
Inloggen | Registreren


dbp villangues

Ritzema Boskade 7
2101 GL Heemstede
Pays Bas
tel: 003123 5314459
fax: 003123 5329934
info@villangues.be

Keuzemogelijkheden voor een aanvullend programma

- Eén- of tweedaagse?
Alle leerlingen doen de caroussel met gesprekken. Daarnaast kunt u bij het Namenprogramma kiezen of u dat bezoek wilt opnemen in een combinatieprogramma met sport of culturele activiteiten of dat u de leerlingen meer taalgerichte activiteiten wilt laten uitvoeren. Villangues heeft voor u een ruime keuze samengesteld. Afhankelijk van het onderwerp voert u het programma zelf uit, verzorgen wij dat voor u of doet een andere onderneming dat (bijvoorbeeld in het buitensportprogramma).

- Keuzes voor een aanvullend middagprogramma
Hieronder staat een groot aantal keuzemogelijkheden. Sommige zijn alleen op enkele dagen mogelijk of hebben een beperkt aantal bezoekers per keer. Meer informatie via Villangues.

1. Mission Impossible
De leerlingen krijgen opdrachten uit te voeren die enige taallef vragen: 'Bemachtig een foto van de burgemeester', 'Zoek uit waar dit standbeeld staat en ga er met de bus naar toe', ...

2. Bezoek aan:
- museum van de paracommando's;
- creatief Belgisch koken;
- de bioscoop;
- een samensteller van parfums, eventueel gecombineerd met
- in een treintje een tocht rond de Citadel maken;
- een fabrikant van miniaturen, soldaatjes;
- een pralinesfabrikant en zelf pralines maken;
- atelier van gravures;
- de Citadel van Namen;
- zelf theater maken.
Voor deze activiteiten gelden soms beperkingen in beschikbaarheid van dagen of in aantallen bezoekers. U kunt er ook voor kiezen leerlingen vooraf een keuze te laten maken en zo uw groepsgroottes aan de mogelijkheden aanpassen. Meer informatie hierover en over de prijzen in dit overzicht.

3. Gesprek over een vooraf gelezen boek, bijvoorbeeld 'L.O.L.A.' van Claire Mazard (met woordenlijst)of 'Le Roman de l'Étrange Inconnu' van Arthur Ténoir.
Deze boekjes kunnen eventueel via Villangues aangeschaft worden.

4. Langerdurend en diepgaander interview met oudere Namurois of met een student.(midden- en bovenbouw)

5. 'Borrelen' tegen etenstijd in het café met, min of meer, leeftijdsgenoten / studenten. Drie leerlingen per francophone, tijdsduur tussen 30 en 60 minuten. (midden- en bovenbouw)

6. 'Stellingengesprek' tegen etenstijd in het café met, min of meer, leeftijdsgenoten / studenten. Drie leerlingen per francophone, tijdsduur tussen 30 en 60 minuten. In tegenstelling tot 'borrelen' bij het vorige punt, is hier het onderwerp niet vrij. De leerling krijgt een twee minuten de tijd om zijn standpunt over een bepaald onderwerp naar voren te brengen. Daarna zal de francophne vragen daarover gaan stellen en mogelijk zijn mening over het onderwerp geven. Het hoeft niet per se een debat of discussie te worden. Vervolgens zal de francophone zijn mening over een bepaald onderwerp geven en verwachten we van de leerling dat die vragen stelt en zijn mening geeft. De groepsgenoten mogen zich er na twee minuten in mengen. (bovenbouw)

7. Kajakken op de Lesse. 12 km van Gendron naar Anseremme. Gendron ligt op 40 minuten van Namen af. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur. Bij het eindpunt zijn kleedruimte en warme douches aanwezig.

8. Winkelen in het oude en gezellige centrum van Namen.


- Keuzes voor een aanvullend tweedaags sportief
   programma

In de omgeving van La Roche en Ardenne verzorgt Villangues in samenwerking met een Nederlands buitensportbedrijf een aanvullend sportief programma. Dit programma is mogelijk van begin april tot half oktober. U kunt dat volledig naar keuze vaststellen. Eventueel is een onderdeel van het programma ook als op Namen aanvullende middagactiviteit uit te voeren. La Roche ligt ongeveer op een uur rijden van Namen.

Mogelijkheden:
- Hiken met behulp van GPS.
- Mountainbiken.
- Klimmen en abseilen.
- Touwbruggen bouwen en tokkelen.
- Kajakken op de Ourthe.
- Vlot bouwen en -varen.
- Speleo, in grotten afdalen.

Voor een activiteit moet een dagdeel gerekend worden. Omdat de caroussel in Namen voor de meeste groepen rond 14:00 uur voltooid kan zijn, is het mogleijk om 's middags nog een activiteit in La Roche te doen, aansluitend te barbecuen en dan naar huis te gaan.

Bij een tweedaags programma kan de tweede dag ook nog een taalactiviteit in de omgeving van La Roche gepland worden. La Roche is een toeristenstadje waar veel winkels zijn en waar veel te kijken en uit te zoeken is.

Overnachtingsmogelijkheden:
- Groepsaccommodatie
- Bungalows
- Tentenkamp

Bij een tweedaags programma kan gebarbcued worden of de leerlingen koken zelf.

Over Taalstad