Ons aanbod
Leerlingen leren een taal pas echt als zij die in een reële situatie moeten gebruiken: we doen “rien pour rien”. Daarvoor is inslijpen van de taal en succesbeleving nodig. Veel scholen weten dat al, zij organiseren op school een vorm van taaldorp. Soms organiseren zij excursies naar België of Frankrijk. Villangues biedt u de mogelijkheid nog meer rendement uit uw inspanningen te halen. Tijdens uw bezoek ontvangen Franstaligen uw leerlingen om een aantal gesprekken te voeren.

Niet alleen een leuk uitje, maar het einddoel van een reis
Uiteraard een letterlijke reis, Namur bijvoorbeeld ligt op twee uur en zeventien minuten van Utrecht, maar vooral een leerzame reis. Die reis start een aantal maanden voor het bezoek. Tijdens de reis leren de leerlingen op school zich te redden in de situaties waarin zij straks verzeild zullen raken. Villangues levert lesmateriaal. De situaties zijn zo gekozen dat zij aansluiten op vrijwel alle lesmethodes.

Beoordeling volgens het ERK
Onze ’francophones’ beoordelen elk gesprek en elke opdracht volgens ERK-criteria op een schaal van A1- tot B2. Zij zijn daarvoor opgeleid. De gesprekken zijn van beide kanten dus niet vrijblijvend. U kunt die beoordeling achteraf eventueel in een cijfer omzetten door gebruik te maken van ons spreadsheet waarin u zelf bepaalt hoe de cijfers uitvallen.
De genoemde situaties zijn zo gekozen dat zowel starters in de onderbouw als gevorderden in de bovenbouw daarin goed uit de verf kunnen komen. De francophones zijn zo geïnstrueerd dat zij het gesprek aanpassen aan de mogelijkheden van de leerling.
Zij geven beoordelingen op een paspoort dat de leerlingen de hele dag meedragen. Ze houden zelf een korte totaalindruk bij die je aan het einde van het bezoek kunt krijgen. Ook de leerling kan na de carrousel een aantekening in zijn paspoort schrijven.

Kosten
In Villangues besteden ‘francophones’ hun tijd om volgens onze normen gesprekken met uw leerlingen te voeren. Uiteraard geldt dan ‘rien pour rien’. Villangues rekent een basistarief voor de organisatie en de carrousel van situaties, de reisgids met woorden en zinnen, de toegang tot de website en de docentenondersteuning vanaf 29,50 € per leerling. Niet inbegrepen zijn de reis en de uitgaven die de leerling doet bij de diverse opdrachten (eten, drinken in café, broodje etc.) Daarnaast kan Villangues ook uw middag en avondprogramma verzorgen. Voor een aangepast tarief kunt u contact met ons opnemen.